Eetgeluk

Ik hoef vermoedelijk niet te vertellen dat ik erg blij word van grappige eetmomenten. Zo kwam ik met oudjaar bij mijn zusje aan en loerde naar het fornuis. “Ja”, zei ze vrolijk, “ik heb linzensoep gemaakt. Er zitten al linzen, groenten en bouillon in de pan. Kun jij even wat doen met de smaak?” Dat vind ik bijzonder grappig, maar het geeft niet als verder niemand er iets van snapt.

Mijn wandelende e(n)tertainer T. zorgt ook voor een hoop lol in huis. Bloedserieus loopt hij op de gedekte tafel af. Grijpt naar zijn vorkje, hengelt ermee op zijn nog lege bord. Kijkt naar de vangst: niks. Vervolgens pakt hij zijn lege bord van tafel, loopt naar de gevulde oven en wijst eerst naar zijn bordje, dan naar de oven en daarna weer naar zijn bordje. De hint is duidelijk.

Onderstaande foto noem ik ‘kruiden front row”, hij trekt verschillende potjes kruiden uit de la, draait ze open, ruikt eraan en legt ze weer terug. Dat gaat wel eens mis en dan moet ik bijvoorbeeld kaneelstokjes van de grond rapen. Gelukkig voor hem heb ik nooit gemalen zwarte peper in een busje in huis.

kruidenfrontrow

Onderstaand filmpje spreekt voor zichzelf. Self-service refill, jaja.

7 reacties

 1. http://s3.amazonaws.com/twitpic/photos/large/218941989.jpg?AWSAccessKeyId=0ZRYP5X5F6FSMBCCSE82&Expires=1293997709&Signature=ESkn4CYL5Nzl2WudXoAC%2BakZKUA%3D

  Ik sta voor de klas, en gezonde voeding is een thema waar we ieder jaar aandacht aan besteden. Samen met mijn kleuters heb ik eerst een boodschappenlijst gemaakt. Met picto’s van tomaten, prei, ui, wortel en paprika stonden we bij de groenteboer. Vervolgens hebben de kinderen zelf geroken geproefd en benoemd wat ze hadden gekocht. Allemaal mochten ze stukjes snijden met een (bot) mesje en het in de bouillon doen. Vooral bij het roeren werd serieus gekeken en diep ingeademd, mmmmm. De soep heeft lekker in de klas staan pruttelen en toen we na het buiten spelen naar binnen kwamen kwam de tomatensoepgeur ons al tegemoet. De kinderen die van tevoren luid riepen: ‘lust ik niet!’ stonden als eerste vooraan om hun zelfgemaakte soep te proeven. Toen we naar huis gingen zag ik zelfs een meisje stiekem naar de pan lopen om het laatste beetje soep er eigenhandig uit te likken ;-)

  http://twitpic.com/3mcnxy

 2. Hah leuk filmpje. N kan nog niet lopen, maar ik kan me zo voorstellen dat ze de weg naar de lekkere dingen snel weet te vinden als het eenmaal zover is!

 3. Jeroen zijn eerste pizza. Simpel met wat tomatenpuree, wat groene kruiden en jonge kaas. Hij heeft hem helemaal op! :-)
  http://s256.photobucket.com/albums/hh175/anneclau/?action=view&current=IMG_9164.jpg

 4. Schattig!
  En jeetje, wat een mooi mannetje is het toch. Die ogen!

Laat een reactie achter

Het emailadres wordt niet zichtbaar op de site. Verplichte velden *

*

Scroll naar boven