Zuurkoolsalade met rozijnen en cashews

Meneer trok bij de eerste hap een snuit, alsof hij in een citroen had gebeten. Alle etenswaren die in contact waren geweest met De Zuurkool werden gemeden.

Aan het eind van de maaltijd zagen we hem de sliertjes die hij eerder sierlijk op de tafel had geworpen er stiekempjes vanaf pakken en in zijn mond stoppen.

een pluk zuurkool, uitgelekt
eetlepel kwark
1/2 theelepel mayo
snufje kerrie
paar rozijnen (ongezwaveld)
paar ongezouten cashewnoten

Haal de cashews even grof door de vijzel heen en meng alle ingrediënten door elkaar.
Geef er bijvoorbeeld een beetje brood, in olijfolie gedipt, bij of een aardappel. Doe dan een scheutje olijfolie door de salade.

2 reacties

  1. Weet niks van kindereten, maar volwassenen-niet-zuurkool liefhebbers (wat eigenlijk ook een soort kinderen zijn) vinden wat gebakken zuurkool wel lekker (omdat die door het bakken vlug minder zuur wordt) al dan niet als vulling van een opgerold pannekoekje.

    Een klein beetje zuurkool mag dus wel voor die kleintjes, en is niet te zout?

Laat een reactie achter

Het emailadres wordt niet zichtbaar op de site. Verplichte velden *

*

Scroll naar boven