Zelfgemaakte eierkoeken

Eierkoeken. Dat zijn van die rare vetvrije (maar niet vrij van suiker) kleffe gevallen in een zakje met een merkwaardige bijsmaak. Niet te eten, vind ik. Maar wie ben ik? Juist, een zeikerd. T. had ze in elk geval nog nooit van zijn leven gegeten.

Enfin, zelf maken blijkt enorm makkelijk en bovendien krijg je dan iets dat wel degelijk erg lekker is: fluwelig zacht van structuur en van smaak. Dat vindt ook mijn peuter.

Onderstaand recept is een spin-off van Susan, moeder van peutertje M, die het ook weer van een vriendin heeft gekregen en er een eigen variant op maakte.

Zelfgemaakte eierkoeken

3 eieren
120 gram bloem en 3 gram bakpoeder (of 120 gram zelfrijzend bakmeel)
100 gr suiker
snufje zout
beetje merg uit een vanillestokje/vanille-aroma/vanillesiroop
optioneel, maar erg lekker: 1 tl oranjebloesemsiroop

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Klop de eieren en suiker met de keukenmachine (of met de hand, maar dan krijg je een lamme arm) minutenlang tot je een mooi schuimige substantie hebt met veel kleine luchtbelletjes.
Roer er voorzichtig de bloem, het snufje zout en vanille en oranjebloesemwater door.

Leg een vel bakpapier in een lage grote ovenschaal (van ongeveer 30×40) en stort het eierkoekdeeg erin. Strijk glad met een spatel. Je kunt natuurlijk ook het beslag in kleine vormjes storten, zodat je iets hogere eenpersoonsporties krijgt.

Bak de eierkoek(en) in 10 minuten mooi bruin.

3 reacties

  1. Ik ga dit recept nu al voor de vierde keer maken in 2 weken tijd! Voor dit weekend wordt het dé verjaardagstaart. Eerst blazen en dan versieren die eierkoeken. Smullen maar!

  2. Eierkoeken altijd vreselijk gevonden maar zelfgemaakt inderdaad erg lekker!

Laat een reactie achter

Het emailadres wordt niet zichtbaar op de site. Verplichte velden *

*

Scroll naar boven