Wortels en snijboon gestoofd in sinaasappelsap

Het lekkerst zijn zoete perssinaasappels te nemen. De mijne waren dat althans en ik vond de wortels erg lekker zacht en zoet.
Exacte hoeveelheden kan ik je niet geven. Ik schat dat wij 12 dunne wortels (een kilo?) hadden voor 2 volwassenen en een dreumes.

wortels; dunne in de lengte door midden, dikkere in de lengte in kwarten
snijbonen in dunne reepjes
sinaasappels, geperst
komijn, kaneel
roomboter

Bak de gesneden wortels en snijbonen even kort aan in roomboter. Voeg nu het sinaasappelsap toe. De groenten hoeven NIET helemaal onder het sap te staan, maar ongeveer voor de helft. Voeg een snuf komijn en een snuf kaneel toe. Leg de deksel op de pan en laat de groenten gaar stoven. Schep regelmatig om.
Je kunt hier nog platte peterselie over strooien, maar daar is mijn meneer geloof ik niet zo dol op.

Wij aten hier gebakken aardappels bij, komkommersalade en een ei/veggieburger.

Laat een reactie achter

Het emailadres wordt niet zichtbaar op de site. Verplichte velden *

*

Scroll naar boven