Wielenpasta

Eerst stond meneer met een pak Honig figuurtjespasta in zijn handen. Tekenfilmfiguurtjes, vermoed ik. “Nou liefje, leg die maar terug, we nemen een andere zak pasta mee.”
Vervolgend schalde zijn stem door het pasta- en sauzengangpad “heeeeeee mama! Fiets!!!”
In zijn handen had hij een pak ‘ruote’. Dat is een pastasoort in de vorm van wielen (ruote=wielen).
Ik heb die wel vaker gegeten: lekker met een stevige tomatensaus, bijvoorbeeld met kleine blokjes groenten, die een beetje in de wielen blijven steken.

En je ziet, ‘echt’ eten heeft ook leuke vormen. Ik zie toch liever geen Mickey Mouse op mijn bord. Overigens zie je in Italië in toeristenwinkels ook wel eens pasta in verdachte vormen. Maar daar zal ik het op dit blog maar niet over hebben.

2 reacties

  1. Perfect, en net op tijd!!!
    Heb niet eén , maar twee moeilijke eters thuis dus ben ik nu bezig recepten aan het verzamelen. Na maanden van huilen, speten, schoppen tijdens maaltijden zijn we met zn allen een recepten boekje aan het “knutselen”- ik laat het zelfs online drukken want ik wil eigenlijk dat het een beetje leuk uit ziet.. en langer dan een paar dagen duurt:)Weet inmiddels niet meer waar, maar ik heb gelezen dat kinderen heel positief reageren als ze ergens mee kunnen helpen, toch?
    Fingers crossed dat het lukt!

  2. Nou, hier helpt de peuter dus altijd met eten en hij eet ook voortreffelijk. Maarre, wat is er precies ‘net op tijd’?

Laat een reactie achter

Het emailadres wordt niet zichtbaar op de site. Verplichte velden *

*

Scroll naar boven