Vruchtenyoghurt en vruchtenkwark

Niet dat spul uit pot. Wat soms ook wel eens lekker is trouwens, in het bijzonder van de biologische varianten van Albert Heijn (Puur & Eerlijk, een witte pot, perzik).

In principe is het makkelijk zelf te maken. Je moet echter nooit de yoghurt of kwark pureren, want dan wordt het water!

Kies je smaak: nu zijn er volop bramen en de eerste appels van Nederlandse bodem te krijgen.

bramen

Pureer het grootste deel van het fruit met de staafmixer en houd wat fijngesneden stukjes fruit apart. Meng dit meng de yoghurt of kwark en laat de suikerpot in de kast. Al zou je door bijvoorbeeld aalbessenyoghurt best wat honing kunnen roeren, want dat wordt wellicht wel heel erg zuur.
Als het gepureerde fruit erg waterig is na het mixen, dan kun je wat van het vocht afgieten, opvangen en aanlengen met wat water voor een fruit’limonade’.

Laat een reactie achter

Het emailadres wordt niet zichtbaar op de site. Verplichte velden *

*

Scroll naar boven