Vlinderpannenkoek met honingantennes

Enkele blogs terug schreef ik dat ik liever pannenkoeken in leuke vormen maak, dan potjes broodbeleg te kopen met gekke figuurtjes erop. Die avond raakte ik toevallig aan de praat met Musetta, eigenaar van Musjes (een van mijn eigen favorieten) en ZoZwanger&Mama, over een dergelijk onderwerp. Ze vroeg me of ik het leuk vond om de LunchPunch te testen, vormpjes om in pannenkoeken en brood leuke figuren te maken. Natuurlijk heb ik niet echt moeite om de keuken in te duiken, dus ja, testen wilde ik. Of eigenlijk gaf ik de papa van T. een zetje ricting de keuken, want hij is van de pannenkoeken en poffertjes bij ons thuis.
Ik kreeg de diertjes toegestuurd, van veilig plastic, net als de andere vormen.

We maakten niet zomaar pannenkoeken, nee, we maakten de enige echte -niet een zo heel erg zoete- American Pancakes volgens een recept van Eetschrijver. Hij is smeekgevoelig, dus je kunt proberen om het recept los te krijgen middels zijn mailadres.

En ze werken, de vormpjes. Niet dat T. enige interesse toonde in de vorm van zijn pannenkoek, het enige wat hij zat was zijn ontbijt waar hij op aan wilde vallen.
Maar ik vond het zelf wel leuk gedaan; mijn vlinder met ‘ogen’ van aardbeienjam en antennes van honing. Dat laatste had ook best ahornsiroop kunnen zijn trouwens.
Ik zal T. binnenkort eens een olifantboterham voorschotelen. Wedden dat die oren binnen no time afgerukt zijn?

2 reacties

  1. Hoi,

    Ik ben een tijdje aan het zoeken naar een pancake vorm vlinder.
    Alleen ik kan het bijna nergens meer vinden.

    Heeft u enig idee waar ik ze kan halen?

    mvg Kirsten

Laat een reactie achter

Het emailadres wordt niet zichtbaar op de site. Verplichte velden *

*

Scroll naar boven