Venkel & wortel in amandelsaus

Venkel is niet een heel toegankelijke groente, met zijn anijsachtige smaak. Rauwe venkel is heerlijk in een salade en in een warm gerecht heb ik ‘m het liefst lekker zacht.

Wortel is natuurlijk wel de kindergroente bij uitstek. Laten we beide in een ovenschotel verwerken. Met een lekkere amandelsaus erover!
Goedgekeurd door mijn peuter.

Venkel & wortel in amandelsaus

280 g venkel, de harde kern eruit en in repen gesneden (en de ‘vingers’ in stukjes)
120 g wortel, in reepjes
100 g blanke amandelen
1 teen knoflook
10 ml olijfolie
zout & zwarte peper uit de molen
100 ml sinaasappelsap
snufje gerookt paprikapoeder (mild)

Rooster de amandelen. Maal ze in de keukenmachine fijn met de knoflook. Giet er de olijfolie en het sinaasappelsap bij. Breng op smaak met zout, peper en een snuf gerookt paprikapoeder.

Kook de venkel en wortel gaar (zacht, maar niet platgekookt).  Giet de groenten af en laat het vocht er even uit verdampen. Stort dan in een kleine ovenschaal en giet er de amandelsaus over. Schud even om en zet de schaal een kwartiertje in de oven op 200 graden.
Voor baby’s van 10 en 11 maanden schep je wat groenten uit de pan en laat je die in een klein pannetje nog wat zachter koken. Doe er dan de amandelsaus over. Het hoeft verder niet in de oven.

Laat een reactie achter

Het emailadres wordt niet zichtbaar op de site. Verplichte velden *

*

Scroll naar boven