Tamme kastanjes poffen

tammekastanjes

Probeer een peuter maar eens uit te leggen dat tamme kastanjes en wilde kastanjes niet hetzelfde zijn.
Bij het ontdekken van de tamme kastanjes, rende meneer naar de herfstafel om de schaal met wilde soortgenoten te pakken en alles door elkaar te gooien.

Gelukkig kon ik aan de ‘staartjes’  de tamme onderscheiden van de wilde en konden we ze alsnog poffen.
Het handigste is het om de kastanjes niet alleen aan beide kanten in te kruisen, maar over de gehele lengte. Daarna gooi je ze in een hete oven (200-220 graden is goed) en na een half uur zijn de kastanjes gepoft.

Pel de kastanjes daarna (ook het donkere velletje) en schud om met wat roomboter en honing.
Ik vind tamme kastanjes na het poffen wel altijd wat droog en kreeg via Twitter de tip om ze voor het inkruisen en poffen te blancheren. Daar schijnen ze zachter van te worden. Het proberen waard, wat mij betreft!

Pssst, al lid van de baby en dreumes eetfestijn facebookpagina? Ook leuk om zelf je foto’s te delen van etende beebs, dreumesen en peuters.

1 reactie

Laat een reactie achter

Het emailadres wordt niet zichtbaar op de site. Verplichte velden *

*

Scroll naar boven