Smeerkaas, anyone?

Smeerkaas, dat eet ik eens in het jaar. De rest van de middag ben ik dan goede maatjes met een karaf water, omdat ik er zo’n dorst van krijg. Wij eten hier thuis absoluut niet zoutloos, dus ik zou daarom toch durven beweren dat supermarktsmeerkaas een grote hoeveelheid zout bevat.

De nieuwe actie van Foodwatch, een platform dat zich inzet tegen consumentenmisleiding, onderschrijft bovenstaande conclusie en is gericht tegen kindersmeerkaas. Die blijkt namelijk een hoge dosis zout te bevatten en een zinloze vorm van calcium.

Lees er hier meer over en stuur eventueel ook zelf een protestmail.

Onder subcategorie broodbeleg vind je op deze site de alternatieven voor op brood, nadat je de smeerkaas in het schap hebt laten staan.

2 reacties

  1. Ik heb bij de biologische winkel koetjessmeerkaas en geitensmerkaas naturel gekocht. Volgens mij zit daar maar heel weinig zout in. Ken je die? Er staat alleen een ingredientenlijstje (geitenkaas en 2 verdikkingsmiddelen, that’s it), verder geen voedingswaarden… Onze dochter van 7 mnd smult ervan! Verder geef ik haar alleen appelstroop en jonge kaas op brood. Volgens mij zit in ander beleg teveel zout of suiker en ook pindakaas, tahin etc mag nog niet volgens mij….

  2. Ha, ik ken de smeerkaas niet, maar volgens mij had mijn zusje het er ook eens over. Ik geef eigenlijk nooit smeerkaas op brood. Ik zal eens kijken. Tahin gaf ik met 7,5 geloof ik wel en notenpasta en pindakaas met 8,5. Wij hebben geen allergiën in de familie, dus dat durfde ik wel.
    Je kunt ook pompoen op brood smeren. En banaan natuurlijk.
    In de biowinkel kun je tahin en pindakaas zonder zout en suiker kopen!

Laat een reactie achter

Het emailadres wordt niet zichtbaar op de site. Verplichte velden *

*

Scroll naar boven