Smaakuitdaging

bergamotenbergamot

Oudere baby’s en dreumesen kun je best wel eens een smaakuitdaging geven. Een olijf bijvoorbeeld. Zorg wel dat je niet zo’n naar zeep smakende hebt (meestal zijn die zwart), want dat vinden ze wellicht niet echt geweldig – en terecht. Natuurlijk is een olijf zout, maar dat geeft niet, dat is onderdeel van de uitdaging.
Andere uitdagende eetwaren zijn grapefruit (bv. versgeperst sap) en een stukje belegen geiten- of schapenkaas. En bijvoorbeeld een heel klein beetje milde mosterd op een stukje kaas. Ik kan me voorstellen dat bepaalde zeesmaken ook uitdagend zijn. Je kunt natuurlijk leuk op zijn grachtengordels sushi voorzetten aan je dreumes.
Mijn peuter wilde van de week een slokje bergamotsap (bergamot = een soort citroen met een kruidige bitterzure smaak). Ik had het net vers geperst voor mijn bergamotfrisdrank, toen hij het spotte. Hij nam een slok, vertrok geen spier en zei ‘hmm lekker!’. Wat mij betreft ben je dan een echte smaakheld.

En presenteer het vooral niet huiverig of overdreven enthousiast. Laat ze maar gewoon zelf oordelen over het smaakuitdagende hapje of slokje.

1 reactie

  1. volgens mij is er iets speciaals met zure smaken en kinderen. Die van mij eten en drinken in ieder geval de zuurste dingen zonder een spier te verrekken en ik weet nog dat ik zelf als lekkermij bij de avondvierdaagse partjes citroen mee nam die ik uitzoog. zou ik nu niet meer aan moeten denken!

Laat een reactie achter

Het emailadres wordt niet zichtbaar op de site. Verplichte velden *

*

Scroll naar boven