Sinaasappelgranita met framboosjes

Naast groenteweigeraars schijnen er ook fruitweigeraars te bestaan. Ik durf te wedden dat deze anti-fruit-peuters en kleuters onderstaande fruittraktatie nog niet hebben geprobeerd. Het is 100% fruit en op een lekker frisse manier geserveerd.

sinaasappelgranita

De granita maak je door sinaasappels uit te persen en het sap in een bakje in de vriezer te zetten. Roer het sap in het begin steeds voorzichtig om en als het wat harder wordt, kun je het bakje schudden. Haal het bakje eruit als het sap korrelig ijs is geworden (na ongeveer 4-5 uur). Als je het langer in de vriezer laat staan, wordt het heel hard. Dit geeft op zich niet; je haalt het bakje eruit en laat het wat ontdooien, tot je het ijs eruit kunt schaven.

Serveer met framboosjes of ander rood seizoensfruit.

Laat een reactie achter

Het emailadres wordt niet zichtbaar op de site. Verplichte velden *

*

Scroll naar boven