Je wilt graag echt eten maken voor je kleintjes, maar doordeweeks moet het niet al te veel tijd kosten. Herkenbaar?
Op een dag waarop je echt vrijwel geen tijd hebt om te koken, maak je deze salade. Kook de bieten de avond tevoren en bewaar ze afgekoeld en ongeschild buiten de koelkast.
Geef er een knapperig stukje bruin stokbrood belegd met hummus en komkommer bij.
Baby’s die nog amper tanden hebben, kun je beter dunne plakjes biet geven in plaats van blokjes.
Salade van gele biet & feta
(ongeveer voor 2 volwassenen en een kleintje)
2 grote of 3 kleine gele bieten
200 g feta
1 el hazelnootolie
1 el appelazijn
zwarte peper uit de molen
Kook de bieten in hun schil tot ze van je vork afglijden als je erin prikt. Laat ze afkoelen en trek de kontjes en schillen eraf. Snij de bieten in blokjes.
Snij ook de feta in blokjes.
Klop de hazelnootolie met de appelazijn en de peper tot een gladde dressing.
Meng de biet, fetablokjes en de dressing door elkaar. Zo simpel is het. Echt.
Wat ik me afvroeg, is feta niet te zout voor een baby/dreumes? Dat is de reden dat ik het mijn zoontje tot op heden niet heb gegeven namelijk.
Complimenten voor de leuke en inspirerende site trouwens!
Je hoeft geen extra zout te geven, maar producten die van nature zout zijn, geef je waarschijnlijk niet te vaak en dat kan best.