Recept uit Easy Peasy | Quinoa-appelpap met peer

appelpap_easypeasy

foto: Jeroen van der Spek

Ik recenseerde het nieuwe kookboek voor kleintjes Easy Peasy. Vandaag geef ik een ontbijtrecept hieruit! Uiteraard kun je in plaats van water of flesvoeding ook afgekolfde borstvoeding gebruiken.

Quinoa-appelpap met peer

vanaf 7,5 maand

Quinoa (spreek uit als kien-wa) lijkt op graan, Maar is het niet. het is een zaadsoort en daarmee ook glutenvrij. Quinoa is een volwaardig eiwit vol aminozuren (bouwstenen voor eiwitten). Belangrijk voor de ontwikkeling dus en een stuk gemakkelijker te verteren dan dierlijke eiwitten.

2 eetlepels quinoazaden of -vlokken
water en/of een beetje flesvoeding
½ geraspte appel of een flinke scheut bio-appelsap
½ peer
ieniemienie beetje kaneel
eventueel een druppeltje olie

Zet een pan op met daarin een laagje water en appel(sap). Doe hier de eetlepels quinoa
bij. Kies je voor de quinoazaden? Breng het geheel dan rustig aan de kook volgens de gebruiksaanwijzing. De quinoa is pas gaar als het middelste witte puntje van het zaadje doorzichtig is. Kookt het te snel droog, voeg er dan nog wat water aan toe. De eerste keer mislukt het misschien, maar geef het niet op.
Quinoa kook je op gevoel het beste! Kies je voor vlokken? Dan gaat het wat sneller en is het de kunst ervoor te zorgen dat het geen dikke brei wordt.
Was en schil de peer. Snijd in kleine stukjes. Halverwege het kookproces voeg je de peer toe zodat deze nog even zacht kan worden.
Roer goed door elkaar. Voeg ten slotte nog een heel klein beetje kaneel toe. Uiteraard laten afkoelen, misschien nog wat Happy Delight-olie toevoegen en serveren aan tafel.

Laat een reactie achter

Het emailadres wordt niet zichtbaar op de site. Verplichte velden *

*

Scroll naar boven