Rapley & bijvoeding ervaring na één maand

De eerste maand rapley bijvoeden is achter de rug! Het was weer zalig om te zien hoe onze spruit zich in een maand tijd ontwikkeld heeft. Op alle vlakken, maar natuurlijk ook met het eten.
De eerste twee weken wilde hij wel van alles in zijn mond stoppen, maar werkte hij het in rap tempo naar buiten. Daarna zagen we hem langzaamaan accepteren dat er ook iets anders in zijn mond kan dan moedermelk en dat dat ook prima is.

De eerste tijd herhaalden we veel groenten en fruit en in de loop van de maand is zijn repetoire groter geworden. Zijn favorieten zijn duidelijk: brood, appel en mango. Een lepeltje passievruchtsap ging er ook wel in.

De laatste helft van de maand hebben we ook regelmatig wat gepureerd. In de eerste plaats omdat er enkele tanden doorkwamen en hij niet altijd in het eten wilde happen, maar wel blijk gaf iets binnen te willen krijgen. Daarnaast bleek het ook een goede oefening in slikken te zijn. Want gepureerd slikt net wat makkelijker weg, dan stukjes.
Naast puree gaven en geven we dan ook altijd iets waarover hij zelf de regie kon nemen, mocht hij dat willen, zoals een korstje brood. Al bleek hij het lepeltje ook een prima item te vinden om zelf vast te houden en in zijn mond te doen.

Hieronder vijf filmpjes waarop de ontwikkeling een beetje te volgen is. Met dank aan mijn peuter voor de achtergrondgeluiden.

De allereerste dag: wortel

Dag 5: bloemkool

Dag 12: appelmoes

Na 1 maand: komkommer

Na 1 maand: brood

Laat een reactie achter

Het emailadres wordt niet zichtbaar op de site. Verplichte velden *

*

Scroll naar boven