Puntje broccoli-couscoustaart en sla met dilledressing

Onderstaand recept is voor een grote taart. Wij aten ervan met twee volwassenen en dus een dreumes. Maar mijn vriend P. is een hele grote eter.
Ik heb er geen zout in gedaan vanwege T. Voor wat meer pit voor de volwassen eters, kun je nog een snuf grof zout en een extra draai van de pepermolen erover doen op je bord.

Taart voor een lage taartvorm van ongeveer 28 cm. doorsnede

300 (droog gewicht) couscous
5 eieren
1 grote stronk broccoli
verse groene kruiden, bv. platte peterselie en oregano
versgemalen zwarte peper
1/2 rode of oranje paprika.

Verwarm de oven voor op 175 graden (hetelucht).

Zet de couscous onder (koud) water in een schaal. Controleer na 5 minuten of er nog meer water bij moet. Met koud water krijg ik altijd de mooiste couscous, met losse korrels. Ik voeg ook altijd een klein scheutje (olijf)olie toe.
Snijd de broccoli in hele kleine stukjes, zodat het gaar kan worden in de taart zelf.
Klop de eieren los en roer er een draai van de pepermolen door.

Meng de couscous met de eieren en de broccoli. Vet de taartvorm in en stort het mengsel erin. Snijd de paprika in dunne reepjes en verdeel dit samen met de verse kruiden over de taart.

Bak de taart in 25 minuten en laat nog even 5 minuten afkoelen buiten de oven.

Sla: Ik had kropsla met tomaatjes en komkommer. Ik had een dressing gemaakt van een beetje mayo, soyayoghurt, mosterd, balsamico, verse dille en een beetje bieslook. Je kunt ook alleen kwark nemen i.p.v. soyayoghurt en mayo of slasaus.

En mijn gezellig opgemaakte bordje, werd binnen no time een slagveld:

Laat een reactie achter

Het emailadres wordt niet zichtbaar op de site. Verplichte velden *

*

Scroll naar boven