Pompoen voor beebs

Pompoen is leuk startvoedsel voor baby’s die in dit seizoen 6, 7 of 8 maanden zijn. Koop een biopompoen en snijd haar in stukken die makkelijk beet te pakken zijn. Schud om met een klein beetje (olijf)olie (tegen het plakken), stort op een bakplaat en laat op 175 graden, gaar worden. Daarna moet je het nog even laten afkoelen en dan kan je kindje pompoen kluiven.

Je kunt er ook een klein beetje kaneel door schudden, voordat het de oven in gaat voor oudere kindjes. De pompoen kun je dan -met of zonder kaneel- als groente tellen, tijdens het diner.

6 reacties

  1. Hoi Annemieke, ik lees al een tijdje in stilte mee om inspiratie op te doen voor de rapley-opvoeding van dochter M., nu 6+ maanden. Er liggen nog twee pompoenen, tijd voor een eerste kennismaking!

  2. Succes, en leuk dat je een berichtje achterlaat, dat kan ik waarderen.

  3. De pompoen was een groot succes! Wij (papa, mama en oma) vonden hem overigens ook bijzonder smakelijk, zo zonder meer. Dat gaan we vaker doen.

  4. Hoi Annemieke
    Wij zijn ook begonnen met de rapley methode en ik was altijd al erg nieuwsgierig naar pompoen dus nu eindelijk maar eens een stukje gekocht maar nu vraag ik me af of de schil er ook af moet? het is helaas geen bio…

  5. Esther, als het niet bio is, dan zou ik het altijd schillen. Maar de schil wordt net zo snel zacht als het vruchtvlees als het om een hokkaido pompoen gaat.

  6. Wij aten vandaag ook pompoen. lekker! En Emma (7maanden) genoot er ook van!

Laat een reactie achter

Het emailadres wordt niet zichtbaar op de site. Verplichte velden *

*

Scroll naar boven