Pompoen met kaneel

Ik maakte pompoen met kaneel en crème fraîche als toetje. Je kunt het ook geven als onderdeel van de avondmaal. Hieronder de dreumesversie. Ik wil zelf nog verder experimenteren met het toevoegen van donkere basterdsuiker en likeur voor een volwassenenversie.

Schil een stukje pompoen en snijd in dunne plakjes. Rooster dit even in oven tot het gaar is (op ongeveer 200 graden), maar nog niet papperig. Leg de pompoen in een miniovenschaaltje, lepel er een beetje crème fraîche of slagroom over en kaneel. Zet nog eventjes terug in de oven, zodat de room uitloopt.
Laat even afkoelen of schep in een nieuw dreumesproof-bakje.

Dan nog even over kaneel. De kaneel die je in de winkel koopt, noemt men eigenlijk ‘cassia’. Het is een schors van een boom die behoort tot de kaneelfamilie, maar is niet wat eigenlijk beschouwd wordt als ‘echte kaneel’.
Echte kaneel ruikt ‘heter’, is lichtbruin, dun en breekbaar en de geur komt vrij als je het door midden breekt. Cassia is donkerbruin, heel hard en zoeter.

Laat een reactie achter

Het emailadres wordt niet zichtbaar op de site. Verplichte velden *

*

Scroll naar boven