Pizza op de eerste lentedag

Wij starten de lente met een stuk koude pizza als tussendoortje. Is weer eens wat anders dan een banaan.
Onze meneer is echt dol op pizza. Om niet te zeggen: door het dolle heen. Zo erg zelfs dat hij wanhopig aan de tafel hangt, terwijl de pizza nog op de steen in de oven aan het garen is. Voorlopig blijft zijn verdere (niet-)bijdrage beperkt tot het jatten van stukjes mozzarella van de plank.
Hij wil ook altijd helpen het deeg uit de rollen en dat is prima. Niet bijzonder effectief, maar wel gezellig. Als hij iets groter is, kan hij ook helpen beleggen.
Zelf pizza maken gaat het mooist met een pizzasteen, maar ook op een voorverwarmd bakblik kan het. Je krijgt dan echter geen ‘bubbels’ aan de rand van je knapperige deeg. Vet je bakblik goed in met (olijf)olie.

Voor 1 pizza gebruik je 100 gram witte (biologische) bloem of 50 gram bloem en 50 gram harde tarwe, dat geeft een heel stevig deeg. Los per 100 gram deeg 1 theelepel gedroogde gist op in een beetje warm water. Roer het door de bloem en voeg dan 1 afgestreken theelepel zout toe. Blijf kneden of laat de keukenmachine het werk doen. Voeg steeds kleine beetjes warm water toe, net zo lang tot je een kneedbare bol deeg hebt.

2 reacties

  1. Sorry nogal off topic, maar waar haal je die fijne lange slabbers?

    Bedankt voor de inspiratie, moet ik echt vaker doen zelf pizza maken. Zo lekker! Helaas hier een duffe combi-oven… Als we ooit ooit een nieuwe keuken plaatsen komt er een echte oven, in dat is zeker!

  2. Slabbetjes zijn hier blijven liggen van iemand anders. Aangenaaid merkje zegt Cotton Baby.

Laat een reactie achter

Het emailadres wordt niet zichtbaar op de site. Verplichte velden *

*

Scroll naar boven