Penne met schorseneren

Schorseneren. De doorgewinterde supermarktkoper kent ze niet. Waag een gokje op de markt of anders in de biowinkel of de betere groentenboer (vraag er om!). Ze worden ook wel armeluisasperges genoemd en keukenmeidenverdriet. Dat eerste snap ik niet want asperges komen in het voorjaar pas en de smaak is totaal anders. Ze zijn wel beide recht en je moet ze schillen. Maar dat vind ik een armzalig criterium om iets op te vergelijken. Keukenmeidenverdriet slaat op het feit dat er tijdens het schillen een plakkerig goedje onder de schil vandaan komt, dat je van je handen moet schrobben. Als je onder water schilt, heb je er geen last van.

Schorseneren mogen vanaf 6 maanden. Ik zou ze eerst los geven en dan in grote stukken. Met pasta erbij vanaf 7 maanden, als ze al een beetje aan de vaste voeding gewend zijn.
Kook (witte, volkoren pas na 9-10 maanden) penne of fusilli gaar.
Schil de schorseneren, snijd in grote stukken en halveer ze in de lengte. Bak ze in een lage pan in een klein beetje olie/roomboter, een scheutje water en de deksel op de pan. Giet de pasta af, laat even afkoelen en deep een beetje droog, dan glijdt het minder uit de babyhandjes. Schud de schorseneer en pasta door elkaar.

Volwassen versie zou kunnen zijn: pasta, schorseneer nog even opbakken met een scheutje witte wijn, beetje room, zout, peper en oregano.  Dreumesversie kan zonder de wijn.

3 reacties

  1. Wat is dat toch met eetschrijvers op internet en supermarkten? Bezoekt u wel de juiste supermarkt? Schorseneren zijn bij mijn vaste supermarkt gewoon te krijgen. En alleen in het seizoen.

    Overigens heb ik het vanwege de tweede bijnaam nooit aangedurfd ze te kopen. Ik neem tenminste aan dat het verdriet ook geldt voor keukenjongens? De tip voor onder water schillen moet ik misschien ter harte nemen en het toch eens gaan doen. Helaas ben ik net vanmorgen naar de supermarkt geweest, dus het zal een andere keer moeten gebeuren…

  2. Zeker bezoek ik de ‘juiste’ supermarkt, maar toch liggen ze er niet.

    Zeker kopen en eten, al weet ik niet of ze er nog wel zijn nu.

  3. De Jumbo heeft veel ‘vergeten groente’ in het assortiment: schorseneren, raapstelen, pastinaak…om er een paar te noemen.

Laat een reactie achter

Het emailadres wordt niet zichtbaar op de site. Verplichte velden *

*

Scroll naar boven