Passata voor kleintjes

Passata is geconcentreerde tomatenmoes. Het is minder geconcentreerd dan een blikje tomatenpuree en dus van zichzelf zoeter. Baby’s mogen tomaat, maar het grootste deel van het jaar zijn er geen verse tomaten verkrijgbaar die smaak hebben of niet uit de kas komen. Dan kun je passata gebruiken. Maar wie heeft er nu 500 ml. nodig per keer?

De truc: koop een karton of fles passata (zonder suiker, (weinig) zout of andere toevoegingen!), zoals de biologische van AH en giet het in een ijsblokjeszak of vorm. In de vriezer gooien en je kunt elke keer pakken wat je nodig hebt.

4 reacties

 1. Ik heb helaas het gevoel dat mijn dochter – net als ik – niet tegen tomaat kan. Sinds 1 maand heeft ze ook eczeem :(

 2. Helaas, is nu aan de passata bij AH nu ook zout toegevoegd.
  İk vind het een goede tip , bedankt daarvoor!
  İk ga verder kijken voor biologische passata zonder toevoegingen.
  Fijne site is dit, ik ben zoekende naar wat ik mijn beeb van nu 7 maanden aanbied.
  Ben geen keukenprinses maar probeer wel nieuwe dingen te leren. We doen ook raplay methode.

 3. Ha Chantal, welkom!
  Er is ook een FB pagina, waarop ik ook tussendoor wat dingen plaats.

  Wat stom zeg, dat de AH passata zout bevat. Ook die biologische uit een fles?

 4. Ja, die ook. Erg jammer.
  Eerdaags ga ik bij eko plaza maar eens kijken.
  FB heb ik geen account op.
  Groetjes Chantal

Laat een reactie achter

Het emailadres wordt niet zichtbaar op de site. Verplichte velden *

*

Scroll naar boven