Ontbijten

Wat lezers hebben behoefte aan een blog over ontbijten. Zij vragen zich af hoe je ’s ochtends kunt variëren. Ik antwoord met een wedervraag: moet dat, veel variatie?

Wij ontbijten eigenlijk elke doordeweekse ochtend met een boterham. Van ontbijtgranen en cruesli moeten we hier echt niks hebben (veel suiker, maar geen vet, wat heb je daar nou aan?) en brood gaat er prima in.

We variëren overigens wel met het soort brood, want elke dag dezelfde boterham gaat vervelen. Zo hebben we biologisch brood van de biowinkel, zuurdesembrood van de Friese bakker en gistbrood uit de supermarkt.
Als beleg is er keuze uit pindakaas, een notenpasta en stroop. Kaas en ander hartig beleg is er voor tussen de middag en hagelslag en chocoladepasta komen alleen in het weekend op tafel.

Soms als meneer een geen-brood moment heeft, pak ik de fruitmand.

Hier schreef ik eerder al wat over broodbeleg voor de allerkleinste ukkies. Grappig om te lezen hoe ik mij anderhalf jaar geleden voornam geen broodbeleg met figuurtjes te kopen en inderdaad hebben we het nog nooit gekocht!

En hier nog wat meer inspiratie:
banaan met sesampasta
avocado
zachte tomaat
komkommersalade
bijzondere jam, bijvoorbeeld duindoornjam
pompoenhummus
eiersalade

5 reacties

  1. Hier zijn de mannen (18 mnd en 32 jaar) enorme liefhebbers van havermoutpap (met ongezoete sojamelk of rijstmelk). Elke ochtend weer! Ik ben meer van de muesli :-)

  2. Ander hartig beleg zoals humus!

  3. Leuk stukje. Hier krijgen de meiden ook een boterham en M ook nog een rijstenwafel liefst zonder zout. Ik was verrast te lezen dat jullie brood uit de supermarkt eten. Daar ben ik een pietlut in het komt van een goede echte bakker. Zonder zooi erin. Ik heb bewondering hoe jij het redt elke avond iets speciaals op tafel te zetten.

  4. Ons brood uit de supermarkt is wel altijd de bio variant van AH. Maargoed mocht het eens zo uitkomen, dan hebben we ook wel ’s niet bio.

  5. Er zijn ook ontbijtgranen zonder veel suiker hoor. Maar ik veel gaat inderdaad een hoop suiker.
    Rijstvlokkenpap (http://www.dehalm.nl/nl/assortiment/glutenvrije-graanvlokken/rijstvlokken/) met een klein beetje marmite is ook erg lekker.

Laat een reactie achter

Het emailadres wordt niet zichtbaar op de site. Verplichte velden *

*

Scroll naar boven