Omeletrol gevuld met prei en peen

Door de prei, kun je dit het beste vanaf 1 jaar geven. Sommige mensen wachten met prei nog liever tot na 1,5 jaar.

100 g witte of zilvervliesrijst (of gemengd, dat doe ik zelf wel eens)
500 g prei
200 g winterpeen
5 g gedroogde paddestoelen (kun je ook vervangen door champignons, dan even stevig gebakken)
6 eieren

Halveer de prei en was goed. Snijd nu in dunne reepjes. Snijd de wortels in kleine blokjes. Zet een pan met dikke bodem op en doe er een klont roomboter of scheut olie in. Zet de groenten op middelhoog vuur met deksel op de pan en smoor ze gaar.
Kook ondertussen de rijst gaar en droog.
Week de paddestoelen en snijd ze in kleine stukjes.

Als de groenten goed zijn: doe de rijst en de paddestoelen erdoor. Zet op laag vuur of doe alvast uit.

Klus de eieren en bak hier 3 omeletten van. Bij de versies voor de volwassenen kun je wat zout toevoegen.

Rol de omeletten op met de groenten. Wij aten er veggie saté bij en reepjes avocado. Ook had ik er gedroogde uitjes over gestrooid.

Laat een reactie achter

Het emailadres wordt niet zichtbaar op de site. Verplichte velden *

*

Scroll naar boven