Zelfgemaakte notenpasta, pindakaas & nog meer slabben

C_E_kinderservies_slabben

Mijn kinderen zijn dol op boterhammen met pindakaas en notenpasta. We hebben altijd biologische pindakaas van de supermarkt en sinds een tijdje ook cashewnotenpasta. Toen ik op een ochtend al cappuccinoslurpend naar de ingrediëntenlijst van de potten keek, viel me op dat het soort gebruikte olie niet gespecificeerd was. ‘Plantaardig vet’ stond er. Aangezien pindakaas en andere notenpasta’s voor een aardig deel uit olie bestaan, besloot ik eens navraag te doen naar het soort vet. En zoals ik al dacht: zonnebloemolie en palmolie. Palmolie is aardig milieubelastend (al schijnt dat met biologische palmolie weer anders te zijn) en is niet het beste vet dat je kunt hebben.

Daarom ging ik zelf maar eens pindakaas, cashewnotenpasta en een gemengde notenpasta maken. Man, dat is makkelijk zeg! Je gooit pinda’s in een keukenmachine (met mes), pureert het zo grof of fijn als je wilt en giet er zonnebloemolie of een mengsel van zonnebloem- en arachideolie (pindaolie) bij totdat je vindt dat het de juiste consistentie heeft.
Dit kan ook met cashewnoten of een andere notenmix (ik had hazelnoten, amandelen en cashewnoten gemengd). Je kunt op zich gewoon een zak gezouten pinda’s en cashewnoten nemen, omdat het lekkerder is met wat zout erdoor, maar je kunt ook ongezouten noten nemen en zelf zout naar smaak toevoegen. Als je voor ongezouten, ongebrande noten kiest, is het wel lekker om de noten even in een pan te roosteren voor wat extra smaak.

Oh… en wees niet te zuinig met olie toevoegen, anders zit je met een droge substantie op je boterham.

p.s. nog even over de Mr & Mrs Moustache slabben die ik onlangs spotte. Ik deed mee aan de snorrenwedstrijd op Facebook en mijn meneer won met zijn snor enkele mooie grote slabben! Ik koos die met kabouters, auto’s en herten. Zijn vriendinnetje kreeg van haar moeder nog een nieuwe met pauwen. Blij!
In april start weer een nieuwe wedstrijd. Houd de FB pagina van Mr & Mrs Moustache in de gaten om te kijken van welke soort snor je een foto moet maken om kans te maken op slabben.

p.s.2. van Baby & Dreumes Eetfestijn kun je natuurlijk ook FB fan worden!

slabben_mrmrsmoustache

Laat een reactie achter

Het emailadres wordt niet zichtbaar op de site. Verplichte velden *

*

Scroll naar boven