Mini wortelkaasmuffins

wortelkaasmuffins

Deze schattige kleine wortelkaasmuffins maakte ik voor de verjaardag van neefje Q.

Mini wortelkaasmuffins

ong. 40 stuks

150 g bloem
1 volle tl bakpoeder
150 g (room)boter, op kamertemperatuur
3 eieren
130 g wortelrasp, op de fijne raspstand en even uit laten lekken (150 g wortel)
40 g oude geraspte kaas of parmigiano reggiano/grana padano
50 g yoghurt
snufje zout
nodig: een bakblik en kleine muffinvormpjes (papier, silicone vormpjes, of een vaste vorm)

Verwarm de oven voor op 175 graden (geen hetelucht).

Voeg het bakpoeder bij de bloem en meng dit samen met de boter en eieren tot een glad beslag. Voeg het wortelrasp, de yoghurt, de kaas en een snufje zout toe.

Zet de kleine vormpjes op een bakblik en lepel voorzichtig het beslag er in. Zet ze ongeveer een half uur in de oven tot de bovenkanten goudbruin zijn.

Laat een reactie achter

Het emailadres wordt niet zichtbaar op de site. Verplichte velden *

*

Scroll naar boven