Maracuja (passievrucht)

Maracuja’s, oftewel passievruchten komen van ver. In de herfst en begin winter kunnen ze uit Spanje komen. Jaarrond komen ze uit Kenia, Zimbabwe, Colombia en Maleisië, volgens Milieu Centraal, helaas met een niet zo geweldig energielabel.

Ik ben echt dol op passievruchten, maar om bovengenoemde reden hebben we ze niet erg vaak. Als ik een passievrucht eet, geeft T. een letterlijke demonstratie van de spreekwoorden ‘aan iemands lippen hangen’ en ‘het eten uit de mond kijken’. We delen altijd een passievrucht en op het moment dat ik mijn lepeltje in de halve maracuja steek om het vruchtvlees los te schrapen, zit hij met zijn mond al bij het lepeltje en kunnen we elkaar diep in de ogen kijken.

Je kunt er ook een lekkere granita van maken.

1 reactie

  1. Passievruchten zijn inderdaad heerlijk! En ze groeien ook hier! Mijn collega heeft een grote passievrucht-plant tegen haar schutting in de tuin en ik herkende de donkerpaarse bolletjes. Ik ben niet bang aangelegd en zei: die wil ik wel eens proeven! Zaaalig!!! De buitenkant was zacht en dus niet zo droog als de familie die met het vliegtuig is gekomen, maar het vruchtvlees smaakte naar meer! De passiebloem is ook heel mooi, volgens mij bij elk tuincentrum te koop. Zet ‘m in de zon, op je balkon of in de tuin maar wel tegen een muur of schutting, want het is een klimmer. Dus volgend jaar smullen van je eigen oogst!

Laat een reactie achter

Het emailadres wordt niet zichtbaar op de site. Verplichte velden *

*

Scroll naar boven