Makkelijke spinazietaartjes

Het is wat in huize twee schoolgaande kinderen. Ik hatseflats het eten soms maar wat in elkaar hoor. Deze spinazietaartjes zijn ook leuk voor de kleintjes, daarom deel ik het recept.

spinazietaartje

Makkelijke spinazietaartjes

8 plakjes bladerdeeg
500 g diepvriesspinazie
1 ei
snufje zout of een stukje van een bouillonblokje
kaas naar wens, ik had 1/2 blok feta, 1/2 bol buffelmozzarella en wat geraspte parmigiano reggiano
geroosterde pijnboompitjes

Zet de oven aan, 200 graden hetelucht of 220 graden.

Laat de spinazie ontdooien (op aanrecht of op het vuur). Laat in een zeef het vocht weglekken. Het vocht kun je ook opvangen en in een smoothie met sinaasappel en banaan mixen natuurlijk.
Doe de spinazie in een mengbeker en pureer zo fijn als je wilt met een staafmixer.
Meng ei, kaas en pijnboompitten met de spinazie.

Leg de plakjes bladerdeeg op een bakblik met bakpapier. Laat ze heel even ontdooien tot je de hoeken kunt buigen. Leg dan in het midden steeds een lepel van het spinaziemengsel en vouw de hoeken om. Bak de taartjes goudbruin in ongeveer 20 minuten.

Laat een reactie achter

Het emailadres wordt niet zichtbaar op de site. Verplichte velden *

*

Scroll naar boven