Makkelijke samosa

makkelijkesamosavoorkleintjes

Een samosa is een Indiase snack: lekker kruidig en gevuld met aardappel en groenten. Ik vind ze heerlijk, vooral gefrituurd en met een heel stevige en knapperige buitenkant.
Maar voor deeg maken en frituren hebben we doordeweeks natuurlijk geen tijd en daarom kun je ook best een luiehuismannenofvrouwenvariant maken. En als je dan door het rennen en vliegen met kinderen vergeet dat de groenten op het vuur staan te pruttelen, dan stoof je de boel gewoon plat, vergeet je de verplichte doperwten en noem je ze bijvoorbeeld pompoenflapjes (ook lekker/zie foto/ahem).

Ontdooi het aantal plakjes bladerdeeg dat je nodig hebt. Schat in hoeveel groenten er ongeveer nodig zijn. Bijvoorbeeld een winterpeen, stuk pompoen, een paar aardappels, wat bloemkool en een handje doperwten uit de vriezer. Fruit een uitje aan in wat boter of olie. Snij de groenten en aardappels in kleine blokjes en bak ze even mee.
Giet er een beetje water op en laat de boel met een deksel op de pan stoven tot de groenten gaar zijn. Breng iets op smaak met komijn, geelwortel (kurkuma), garam masala en gember (geraspt, maar poeder mag ook). Schep er een lepel uit voor de baby- of dreumessamosa en breng de rest van de vulling verder op smaak met nog meer van de genoemde specerijen en zout.

Schep een lepel vulling op een plakje bladerdeeg en vouw ‘m tot een driehoek. Druk de randen goed aan. Bak de samosa’s in ongeveer een kwartiertje bruin in een oven van 220 graden.

Laat een reactie achter

Het emailadres wordt niet zichtbaar op de site. Verplichte velden *

*

Scroll naar boven