Karnemelkpannenkoekjes met frambozensaus

karnemelkpannenkoek_foodfoto

In het weekend ontbijten wij graag met iets lekkers. Goede croissants of pains chocolats meestal, maar ook weleens iets waarvoor we zelf de keuken in moeten duiken.
Afgelopen weekend maakte ik karnemelkpannenkoekjes, een recept in opdracht en daarom moest er ook een foodfoto van gemaakt worden. Dreumes vond alles best, als hij maar Heel Erg Snel frambozen zou krijgen, maar kleuter was kritisch: hij wilde alleen van het mooi opgemaakte bordje eten. De culisnob.

Karnemelkpannenkoekjes met frambozensaus

125 g zelfrijzend bakmeel
2 eieren
100 ml karnemelk
1 el roomboter
snufje zout
100 g frambozen (vers of diepvries)
30 ml water
klontje boter om in te bakken

Klop de eieren luchtig. Voeg het bakmeel, de karnemelk, de roomboter en het snufje zout toe en klop tot een glad beslag. Je kunt er vier plattere pannenkoeken van bakken, maar ze ook iets dikker houden door een ronde uitsteekvorm in de pan te plaatsen en daar het beslag in te gieten. Schud als de onderkant bruin is en de bovenkant droog, het pannenkoekje uit de vorm en bak ook de andere kant mooi bruin.
Pureer de frambozen met de staafmixer glad. Roer er het water door om de saus wat vloeibaarder te krijgen. Giet de saus over het pannenkoekje en leg er nog wat hele frambozen op.

1 reactie

  1. Heerlijk! Leuk idee!

Laat een reactie achter

Het emailadres wordt niet zichtbaar op de site. Verplichte velden *

*

Scroll naar boven