Japanse mispels

japansemispels

Onderdeel van mijn eetopvoeding is het aanbieden van veel verschillende soorten groenten en fruit. Hele jonge kinderen zijn namelijk erg accepterend naar smaken toe en je kunt bijna niet vroeg genoeg beginnen met ze te laten wennen aan veel smaken. Een citroen zetten ze nu nog vrijwillig aan hun mond. Daar kijken ze dan wel zuur bij, maar net zo lief nemen ze nog een hap.

Japanse mispels zijn mild van smaak en niet zozeer een uitdaging. Maar het is wel leuk om weer eens iets anders te presenteren. Ik maakte voor het eerst kennis met deze mispels in Italië. Nespole heten ze daar en ze groeien op Sicilië. Ze zijn anders dan de ‘gewone’ mispels, die je, naar het schijnt, alleen kunt eten als ze al met één been in het graf staan en helemaal donker gekleurd zijn. Die laatste worden geplukt in de herfst, in tegenstelling tot de Japanse mispel die juist nu te krijgen is.

Helaas vind je mispels niet in de dorpssupermarkt. Maar bij sommige biowinkels wel en bij de exotische supermarkt maak je ook een goede kans. Kijk ook eens op de markt. Ik heb nog nooit puntgave mispels gezien; meestal bevatten ze bruine plekjes, zoals op de foto, maar dat geeft niet.
Ze zijn erg makkelijk te pellen. Je snijd onder en boven een stukje van de uiteinden en daarna trek je zo de vel eraf. Ze hebben een beetje de structuur van een perzik en smaken fris en lichtzuur.

Het is geweldig rapleyvoer, want het vruchtvlees is bij rijpe vruchten lekker zacht. Snij wel zelf het vruchtvlees eraf en laat de mini’s niet zelf happen, want er zitten gladde pitten in.

1 reactie

  1. Ik had er nog nooit van gehoord en ik had ze ook nog nooit gezien. Loop ik vandaag Mabrouk binnen en wat ligt daar… Gelijk gekocht natuurlijk. Ik vond ze heerlijk. Dochterlief vond de eerste paar stukken heerlijk en trok toen een zuur gezicht en spuugde de volgende hapjes steeds uit. Morgen in de herkansing ;)

Laat een reactie achter

Het emailadres wordt niet zichtbaar op de site. Verplichte velden *

*

Scroll naar boven