“Hmm lekker”

Nee, helaas, geen recept. Wel een vraag, en wel aan u, lieve lezer.

Hoe reageren jullie kinderen of bij kinderlozen kinderen in de omgeving, als ze iets lekker vinden? En dan dus vooral non-verbaal.

T. reageert op één specifiek product altijd uitermate enthousiast, nog erger dan anders, namelijk bij een banaan. Hij zet dan een soort gehinnik op dat hij vorig jaar ook ten gehore bracht vlak voor een borstvoeding. Ehè èhè èhè.
Overige signalen zijn heen en weer schuiven in zijn stoeltje tijdens het eten en met zijn handje in de buurt van zijn oren wapperen. Dat heeft hij gekopieerd van mij.
Ik ben benieuwd of dit universele gebaren en geluiden zijn of dat andere kinderen weer anders doen.

4 reacties

  1. Wat? En geen YouTube filmpje ter illustratie? Maar goed, onze T. is nu 5, maar wat ik denk te herinneren is dat hij bij iets lekkers meer een soort zoenmondje had, meer smakte. Ook soms het in de luiere heen en weer schuivelen op z’n stoeltje. Tegenwoordig gaat iets lekkers sneller naar binnen en soms is een soort neurien te horen. Probleem blijft dat ik weinig hoor neurien omdat mister T. tegenwoordig bijna niets meer lekker vindt. Terwijl hij als 2-3 jarige gezellig meedeed met snert, nassi goreng en escargots. Nu krijgt meneer kokhalsneigingen wanneer hij een flinterje basilicum (“Groen !!”) in mijn tomatensaus aantreft …

  2. Ik probeer nog even hard te ontkennen dat dat onze T. ook ooit gaat gebeuren.

    Dank voor je reactie!

  3. N spert haar bekje zo wijd mogelijk open en begint te hijgen als er iets heel lekkers aankomt. Met haar beentjes trappelt ze hard op het voetenbord van haar kinderstoel. Armpjes uitgestrekt naar voren: dit is niet mis te verstaan: Meer! Lekker! Meer!

  4. Marieke Koudstaal

    Onze Teun (13mnd) reageerde net zo voor de borstvoeding! Nu doet hij dat alleen nog als ik niet snel genoeg de boel ontbloot of zijn boterham gereed heb. Hij trappelt ook vaak met zijn beentjes als hij heel veel zin heeft.

Laat een reactie achter

Het emailadres wordt niet zichtbaar op de site. Verplichte velden *

*

Scroll naar boven