Hangop met gegrilde mango voor hangopsnuit

Al eerder schreef ik over hangop. Babyhangop, met banaan. Mijn dreumes is inmiddels allang geen baby meer, maar hangop is een blijvertje. En zo vreselijk makkelijk.
Hangop is het product dat overblijft als je het vocht uit yoghurt of karnemelk laat lekken. Je doet dit met een kaasdoek: een hele fijne doek, die je nooit wast met wasmiddel. Je kunt hangop maken van volle karnemelk, volle yoghurt of een combinatie van deze twee. Zelf vind ik hangop van yoghurt het lekkerst, die is iets romiger en minder zuur.

Je kunt hangop maken door een kaasdoek of theedoek (gewassen zonder wasmiddel) in een vergiet te hangen of op te hangen. Iedereen heeft zo een eigen methode.
Hangop is puur lekker, maar ook als onderdeel van een dessert, zoals mijn hangop met gegrilde mango.

1 reactie

  1. Het is prachtig geworden, An!

Laat een reactie achter

Het emailadres wordt niet zichtbaar op de site. Verplichte velden *

*

Scroll naar boven