Granaatappelpitjes

Weer eens wat anders dan banaan of ontbijtkoek: granaatappelpitjes. Volgens een van mijn kookboeken moet je het kroontje uit de granaatappel snijden en kun je vervolgens met je duimen de vrucht opentrekken om de pitjes te bevrijden. Ik las dit pas, toen ik al klaar was met mijn eigen methode (doormidden snijden en dan peuteren), dus kan niet bevestigen of de manier van de dames inderdaad handiger is.
Ik vermoed van wel.

Vanaf welke leeftijd dit gegeten kan worden, zou ik niet weten, dus voor de zekerheid zou ik het vanaf 1 jaar geven. Al lijkt het me niet zo moeilijk verteerbaar.
Je kunt de pitjes ook door couscous doen, bijvoorbeeld als lauwwarme salade.

3 reacties

  1. Het schijnt dat je de pitten er uit kunt slaan. Vrucht door midden snijden en dan snijvlak boven een kom houden. En vervolgens met een deegrollertje of een pollepel op slaan. De pitjes rollen er dan zo uit. De tip is van kok Nigella Lawson.

  2. Ben benieuwd. Op mijn andere blog suggereerde iemand anders het ook al.

  3. Nou, ik vermoed dat een producer die pitjes er gewoon uit heeft gehaald en er weer in heeft gestopt, want er kwamen er hoogstens 10 zo los.
    Het gaat sneller om dat hele ding naar Nigella op te sturen. Mag zij ze er uit peuteren.
    *duidelijk geen wulpse keukengodin*

Laat een reactie achter

Het emailadres wordt niet zichtbaar op de site. Verplichte velden *

*

Scroll naar boven