Gestoofde aubergine, paprika & tomaat

Wij gaven dit stoofpotje aan baby C., die inmiddels acht maanden is. Gebruik wat olijfolie om in te bakken en stoof de groenten lekker zacht. Schep er een kommetje uit voor je baby en breng daarna het stoofpotje verder op smaak voor de overige gezinsleden met een snufje zout, wat versgemalen peper, een scheutje rodewijnazijn en als je wilt roer je er nog wat kappertjes door.

Ingrediënten: aubergine – rode paprika – tomaat (in de winter neem je hele tomaten uit blik, zonder zout, zoals bijvoorbeeld de biologische van huismerk AH)

2 reacties

  1. Lekker, heeft hij het zelf met zijn handen gegeten of van een lepeltje?
    Mijn zoontje is nu ook acht maanden. Hij vindt paprika erg lekker, aubergine heeft hij nog nooit gehad, ga ik doen. Hij eet steeds beter en steeds iets meer. Het zijn nog steeds wel heel kleine hoeveelheden.
    Nu is hij aan de antibiotica, hij was twee keer achter elkaar ziek. Gelukkig is hij nu al goed aan het opknappen. En heeft hij weer wat zin in eten. Bedankt voor dit recept.

  2. Ha Chantal, hij heeft het zelf gepakt. Maar onze heer vind een beetje hulp wel fijn, lijkt het, dus af en toe hou ik een stukje bij zijn mond en dan hapt hij.
    Op de zelluf doen manier eet hij ook heel kleine hoeveelheden. Hij lijkt wel hongerig te zijn, daarom krijgt hij ook gepureerd bij. Of geraspt, zoals een appel.

Laat een reactie achter

Het emailadres wordt niet zichtbaar op de site. Verplichte velden *

*

Scroll naar boven