Geroosterde osseharttomaat

ossenharttomaat

Naar het schijnt is onderstaand gerecht een Romeinse bereiding van de osseharttomaat (oftwel coeur de boeuf/cuore de bue). Als ik tenminste het recept uit ‘La cucina romana’ goed heb vertaald.

En zo niet, dan nog is het lekker! Heel fijn slobbervoer voor kleintjes.

Hak een klein beetje knoflook fijn en meng met een scheutje olijfolie. Snij de tomaten in plakken en schep de knoflookolie over de tomaten. Leg de tomaten op een hete grilpan tot ze zacht zijn. Geef ze lauw.

1 reactie

  1. Hoi Annemieke,

    Ik ken jou en jouw blog nog van de speeltuin waar ik tijdje op de woensdagochtend kwam met peuter Jikke. Leuk hoe jij aankijkt tegen eten. We zetten ook altijd van alles op tafel en ook bij ons lusten de dametjes bijna alles. En dat met een kindje dat het eerste jaar geen lepel dulde vanwege mondtrauma’s als gevolg van beademing en langdurige sondevoeding (te vroeg geboren): iets om trots op te zijn! Eergister hebben we als gezin besloten om te proberen geen vlees meer te eten (we waren als van ‘het biologische’). Nog best lastig hoor, maar ben snel gaan kijken op jouw weblog. Ben niet zo’n goede kok, altijd meer van de makkelijke maaltijd. Maar goed, ga nu beter mijn best doen. En dankzij jouw weblogs krijg ik daar ook steeds meer zin in!

    groet van Mieke Taverne
    ps: nog een tip mocht je toch een keertje voor voor de afhaalmaaltijd gaan: Sushi Bento in de Haarlemmerstraat. De vegetarische sushi (uit mijn hoofd nr. 28, erg he) is het allerlekkerst!

Laat een reactie achter

Het emailadres wordt niet zichtbaar op de site. Verplichte velden *

*

Scroll naar boven