Gebakken cantharellen en champignons

Het is een herfstige zomer, maar op de meeste paddestoelen moeten we nog even wachten. Nu zijn champignons jaarrond te verkrijgen en cantharellen in juli en augustus. Nu dus! Schrik niet van de prijs (op de markt in Leiden waren ze afgelopen weekend 1,95 per ons), want deze paddestoelen worden in het wild geplukt. Dat is dus een tijdrovend klusje en daar betaal je dan ook voor.

Als je champignons en paddestoelen wast (en dan moet zeker met cantharellen), dan zijn ze wat vochtig. Je lost dit op door ze op hoog vuur met een beetje olie te bakken (bv. in de wok) tot het vocht eruit is.

Knapperige champignons

Als je het vocht eruit hebt gebakken, houd je de champignons op hoog vuur. Blijf ze omscheppen en voeg eventueel een snufje zout of peper toe.

Zachte champignons/cantharellen

Laat de paddestoelen na het bakken op hoog vuur, zacht stoven in wat roomboter in een pan met deksel.

Mijn neefje die bijna 1 jaar wordt, is dol op paddestoelen. Zijn moeder trouwens niet, die heeft ze altijd te glibberig gevonden.
Dit omkeertaartje met cantharellen at hij met smaak. Ik had er suiker in gebruikt in plaats van honing, omdat hij nog net geen 1 is. Als je wilt kun je het ook helemaal weglaten, maar dan plakt het wellicht iets minder aan elkaar.

Bekijk hier een recept voor gestoofde cantharellen.

Laat een reactie achter

Het emailadres wordt niet zichtbaar op de site. Verplichte velden *

*

Scroll naar boven