Gebakjes voor ukjes

Ken je het taart dilemma? ‘Alweer een verjaardag’ en er is natuurlijk taart. Prima natuurlijk, maar jaarlijks heb je toch bijna wekelijks of tweewekelijks wel een happening waar taart bij aanwezig is. Familie, jarige collega’s, ‘hoera-we-hebben-een-project-af’ kantoormomenten en natuurlijk eigen bakaanvallen.
Ondanks dat T. alles met ons mee eet, wil ik er hem hoeden voor teveel zoet en taart.

Voor T. heb ik een prima oplossing gevonden. Eigen minigebakjes die binnen no-time klaar zijn. Hij vind ze erg lekker en ik vind het fijn dat hij geen mierzoete punt taart eet.
En voor mezelf? Kleine punten vragen. ;)

Knapperig appelgebakje: leg een beetje bakpapier in een vuurvast schaaltje. Drapeer er een bijna ontdooid plakje bladerdeeg over of in. Leg er een dikke plak appel op, strooi er wat kaneel over en vouw de vier punten naar binnen, zodat je een pakketje krijgt. Bak in 20 minuten in een oven van 200 graden. Terwijl het in de oven zit, kun je je natuurlijk alvast klaarmaken voor vertrek.

Ontbijtkoektaartje: snijd 3 dunne plakjes ontbijtkoek. Besmeer de eerste plak met een klein laagje stroop en leg er dunne plakjes appel op. Druk er een plakje ontbijtkoek op, dan weer stroop en appel. Je eindigt met het laatste plakje met de onbesmeerde kant boven.

Laat een reactie achter

Het emailadres wordt niet zichtbaar op de site. Verplichte velden *

*

Scroll naar boven