Etertjes op schoot

Al sinds 6 maanden -inmiddels is hij een peuter- eet meneer uit het handje. Natuurlijk hielpen wij hem als hij zijn aardappel weer eens te ver weg had geworpen en schepten we bij als al zijn eten op de grond was ‘gevallen’ in plaats van dat het op zijn bord lag of in zijn mond was beland.

Maar omdat we hem nooit de hele maaltijd met een lepel hoefden te voeren, konden we zelf ook rustig eten.
Zo nu en dan had en heeft hij een periode dat hij weinig zin in warm eten lijkt te hebben. Het is sterk afhankelijk van het soort eten trouwens. Aardappels keurt hij in zo’n bui geen blik waardig en meestal duurt het maar enkele dagen, dus is het ook echt geen probleem.

Maar wat ik wel heb gemerkt, is dat wanneer hij aangeeft klaar te zijn en we hem uit zijn stoel halen zodat hij weer rond kan huppelen, hij op een gegeven moment weer even komt buurten en dan graag op schoot kruipt. Om vervolgens alsnog zijn bord erbij te trekken en te eten.
Wellicht een tip voor ouders met moeilijke eters. Willen ze wel wat proberen als ze lekker warm en geborgen op schoot zitten?

3 reacties

 1. Annemieke,

  De methode waarbij je kinderen zelf (dus uit de hand) laat eten spreekt me erg aan. Maar hoe doe je dat bijvoorbeeld met appel of wortel. Die zijn nogal hard als je geen tanden hebt. Eerst even koken?

  Groeten Gerlinde

 2. Gerlinde, je moet groenten sowieso koken tot het echt heel zacht is in het begin. Qua hygiëne en ook omdat wortel echt te hard is.
  Appel kun je met de dunschiller of kaasschaaf in flinterdunne plakjes snijden.

  Had je dit al gelezen? http://www.babyendreumeseetfestijn.nl/beginnenmetbijvoeding/

 3. Dank je voor je reactie. Ik had nog nooit van deze methode gehoord, zoals gezegd spreekt het me erg aan. Maar het roept ook allerlei vragen op, vooral hoe er praktisch mee om te gaan. Ik zal eens verder zoeken op internet.

Laat een reactie achter

Het emailadres wordt niet zichtbaar op de site. Verplichte velden *

*

Scroll naar boven