“Eet maar, dat is gezond”

thijmepaprika2.jpg

“Eet maar, dat is gezond”

Niet doen! Ik roep het al jaren. Je hoeft de effecten en smaak van het eten niet te benoemen aan je kinderen.
Als ze eenmaal iets hebben gegeten wat ze niet lekker vonden, maar jij wel als gezond bestempeld hebt, leggen ze mogelijk een verband de volgende keer dat jij met je gezondheidsclaim komt. Recent onderzoek wijst dit uit. Lees hier verder.

En oja, iets als lekker bestempelen hoeft om mijn bovengenoemde reden wat mij betreft ook niet. Laat de kleintjes maar zelf beslissen of ze iets lekker vinden.

1 reactie

  1. In dat eerste kan ik me wel vinden. Een (gezondheids)claim kan verkeerd uitpakken. Dat geldt overigens ook voor het tweede gedeelte. Iets benoemen als ‘dat is lekker/vies’ is beperkend en te strikt. Maar iets aanprijzen vind ik … ;-) … een ander verhaal. Zeggen dat jij het lekker vindt, met de toevoeging ‘proef maar’, kan heel goed. Het betekent dat jij het als moeder vertrouwt en je suggereert dat zij het ook kunnen eten en dat je wilt horen of zij het ook lekker vinden.

Laat een reactie achter

Het emailadres wordt niet zichtbaar op de site. Verplichte velden *

*

Scroll naar boven