Dreumes in het moestuintje

dreumesmoestuin

Wij hebben een klein stadstuintje. Met een aantal verschillende soorten soorten groenten en fruit, zodat de kleine heren kunnen zien hoe hun eten groeit. Vast hebben we aardbeien, frambozen, bramen, een pruimenboompje (Reine Claude), verschillende groene kruiden en dit jaar heb ik ook borlottibonen, courgette, en sla gezaaid en hopelijk komt ook de Oost-Indische kers op. Hebben jullie ook een moestuin in het kader van de eetopvoeding?

3 reacties

  1. Jaaaa wij; en je bent er vandaag nog geweest! ;-) Ik verheug me op het ter plekke koken, zodra er wat meer groeit dan die paar kleine sprietjes….Dan maken we er een eetfestijn van.

  2. Ik heb niet zozeer een moestuintje in het káder van eetopvoeding, maar wel omdat ik het zelf erg leuk vind én ik denk dat het leuk en goed voor kindjes is om te zien hoe iets groeit.
    Onze moestuin bestaat nu uit aardappelen, vaste fruitstruiken als blauwe bessen, rode bessen, bramen en frambozen, rabarber, tomatenplantjes, courgetteplanten, pompoen, aardbeien en stokslaboontjes.
    Er volgt nog wat pluksla, worteltjes, broccoli en hopelijk een artisjok die de winter heeft overleefd….
    Thomas, 3,5 jaar, ging laatst mee om courgetteplantjes in de grond te zetten. Na een paar dagen gingen we terug en was hij helemaal verbaasd dat er nog geen courgette’s aan zaten. Grappig, daar had ik nog helemaal niet bij stil gestaan, dat hij dit dacht. Ik kan mij elk jaar weer verheugen op het zomerseizoen: lekker oogsten en koken met onze eigen pure, maar niet altijd perfecte, groenten!

  3. Laura, hier ook omdat ik het tof vind. Alhoewel… ik heb echt geen groene vingers. Maar als straks die borlottibonen aan de plant hangen, dan ben ik echt heel gelukkig.

Laat een reactie achter

Het emailadres wordt niet zichtbaar op de site. Verplichte velden *

*

Scroll naar boven