Dippen & bakjes

kaasfondue_champignonragout

Is het dreumes en peuter eigen om dippen leuk te vinden? Dippen is hier flink populair. Knoflooksaus, pindasaus en natuurlijk kaasfondue. Vooral in een apart bakje op het bord.
Terwijl ik kookte, gooide ik T. op mijn heup en liet hem mee kijken in de pannen. Ik legde uit dat we brood, oerwortels en paprika gingen dippen in champignonragout en in kaasfondue. Toen zijn bord op tafel kwam, vertelde hij aan de inmiddels thuis gekomen papa: brood-dippen-opeten (klinkt als bood-dippe-opieten).

Hoe je champignonragout maakt lees je hier. Onze versie van vandaag was met alcoholvrije wijn. Waarom die alcoholvrij was en hoe zo’n wijn smaakt lees je hier.
In de ragout en fondue was deze wijn eigenlijk best prima.

Baby’s van 6-9 maanden kunnen wat brood mee-eten en natuurlijk gestoomde wortels (of andere groenten) en paprika. Oudere baby’s krijgen de champignonragout en wellicht een stukje kaas.

9 reacties

 1. Superleuk idee voor deze tijd van het jaar. Leuk voor op onze vegadag. Als ik het heb geprobeerd meld ik me weer!

 2. Doe dat!
  Gaat de kaasfondue lukken?

 3. Ik hoop het. Tot nu toe vonden wij onze eigen gemaakte minder lekker dan de kant-en-klare :-(

 4. Oef, dat is niet goed. Omschrijf eens hoe je het doet?

 5. Aan de andere kant… is kant-en-klaar niet veel anders dan alle geschikte kaassoorten in een zak? Of gooien ze er dan ook kleurstoffen, smaakstoffen, knoflookpoeder en conserveermiddelen bij?

  Moet je bij kant-en-klaar zelf nog wat toevoegen ook of de zak uitstorten en opwarmen?

 6. Je hebt duidelijk geen verstand van kant en klaar, haha, dat zijn pakken met zwitsers logo waarbij het alleen nog gesmolten hoeft te worden. Kortom, het is al klaar met alle conserveermiddelen erbij!

  Wat betreft eigen, wij schaven emmenthaler en jonge kaas met wat witte wijn en smeren pan in met teentje knoflook voor smelten. Op de een of andere manier lukt het gewoon niet goed en is de smaak niet sterk naar onze smaak.

 7. Jonge kaas is voor op brood. :p

  Met kaasfondue kun je emmenthaler nemen, maar zeker ook iets ouds als gruyere of oude brokkelkaas. Anders blijft het flauw.

  Je maakt wel eerst een roux voordat je de kazen smelt?

 8. Groot succes met alle gezinsleden! Gaan we vaker doen! En volgende keer ook zelf kaasfondue!

 9. Wat leuk! Receptje had je van me he? Zorg wel dat je roux gaar is, dus geef het even de tijd om te laten pruttelen en kleine beetje melk per keer toevoegen.

Laat een reactie achter

Het emailadres wordt niet zichtbaar op de site. Verplichte velden *

*

Scroll naar boven