De eerste rapley avonturen: schema eerste 12 dagen

C_rapley_dag1

En ja hoor, we zijn begonnen! Hieronder een schema, ter inspiratie voor andere startende rapley baby’s. Binnenkort zal ik ook eens een filmpje online zetten.

Dag 1: Winterpeen. Niet briljant handig, want er braken toch wat grote stukjes af.

Dag 2: Banaan: glibberdeglibber.

Dag 3: Wortel: kneep hij tot moes. ’s Avonds een broodkorst, ging wel prima.

Dag 4: Bataat: hee, batatenmoes! Niet superhandig. ’s Middags nog een prakje gemaakt met banaan en rijstmeel. Keek ie heel vies bij.

Dag 5: Bloemkool. Dat vond ie maar raar.

Dag 6: Vannacht een heel zielige baby met ogenschijnlijk buikpijn. Maar baby’s met buikpijn kunnen ook helemaal geen buikpijn hebben, maar tandenpijn en de boventanden moeten nog doorkomen. Geen idee dus. In elk geval doen we vandaag even een bijvoedingsloos dagje; de darmen even rust gunnen.

Dag 7: De bijvoeding gaat even op pauze. C. was vannacht weer reuzezielig. Waarschijnlijk is het toch keelpijn. Om zijn lijfje maar niet onnodig te laten werken om die bijvoeding te verteren, stoppen we even tot de pijn weg is.
Bovendien wil ik ook voorkomen dat hij pijn koppelt aan eten. Dus even een paar dagen niet, wat handig dat dat nu gewoon nog kan! Hij mag wel een slokje (moeder)melk extra.

Dag 8: Nog niks.

Dag 9: Rijstwafel, dat ging prima.

Dag 10: Broccoli en banaan. Broccoli vond ie niks, maar banaan daarentegen…

Dag 11: Pompoen (huuuuuuu, pompoen, wat keek hij daar vies bij zeg)

Dag 12: Appelmoes. Hij trok een zuur bekkie van hier tot Tokyo.

Hij lijkt vooralsnog de rijstwafel en broodkorsten prima te vinden. Maar verder kijkt hij al vies als hij iets anders ziet.
Volgens mij was zijn grote broer destijds wat accepterender, dus ik ben benieuwd. Lekker rustig aan maar.

Het is de uitdaging om niet van tevoren ‘oooooh leeeekkeeeer’ te gaan roepen, ter compensatie van het vieze snoetje dat hij trekt. Ik wil het oordeel, of het ontbreken daarvan, toch aan hem laten.

To be continued…

1 reactie

Laat een reactie achter

Het emailadres wordt niet zichtbaar op de site. Verplichte velden *

*

Scroll naar boven