Couscous

couscous_groenten_knoflooksaus

Ik had onlangs bedacht een couscoussalade te maken. Met gegrilde groenten en een yoghurtdressing. Uiteindelijk leek het me leuker om een gezellig bord te maken, met bolletjes couscous, gegrilde groenten en saus* ertussen.
Mijn peuter vond het geweldig om te helpen met de couscous en na elk bolletje riep hij heel hard ‘oeeehhhhh’.

Couscous wellen

Wel couscous  in koud water. Zet het weg met een klein beetje water erboven (een centimeter ongeveer) en laat het met rust. Dit geeft een prachtig losse korrel, waar je alsnog wel een mooi bolletje van kunt maken.
Als je couscous warm wilt eten, kun je het erna nog even bakken of opwarmen in de magnetron.

Als je couscous met kokend water laat wellen, dan wordt het bijzonder plakkerig en klonterig en dat wil je niet.

Een bolletje (zoals hierboven) maak je door couscous in een espressokopje te scheppen, het aan te drukken en ondersteboven op een bord te zetten en zachtjes op te tikken, zodat het bolletje los komt van het kopje.
Je kunt couscous wellen met of zonder zout.

*saus: yoghurt, slasaus, beetje sesampasta, knoflook

5 reacties

  1. Wat een prachtig eten!

  2. Dank voor de tip! Kende deze bereidingswijze nog niet, ga het eens proberen.
    Ikzelf verwarm de korrels altijd eerst in wat olie en giet er dan dezelfde hoeveelheid kokend water op. Paar minuten laten staan en dan met een vork losroeren. Dit werkt ook erg goed en je hebt geen plakkende klonten dan.

  3. Die manier kende ik nog niet.

  4. Oeh, lekker! Maar couscous ook op de rapleymanier? Of toch met een lepeltje.

  5. Ik zou maar een lepeltje doen haha.

Laat een reactie achter

Het emailadres wordt niet zichtbaar op de site. Verplichte velden *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Powered by sweetCaptcha


Scroll naar boven