Champignonragout voor kleintjes

Onderstaand recept is geschikt voor mini’s. De volwassen versie met alcohol en zout staat hier. Je kunt voordat je voor jezelf wijn toevoegt, een schepje voor de mini(‘s) eruit halen en daarmee verder gaan in een apart pannetje.

Champignonragout voor kleintjes

9 maanden+

Van deze hoeveelheid kunnen 4 personen of 6 kinderen eten

500 g biologische champigons, dunne plakjes
1 teen knoflook, fijngesneden, geraspt of geperst
50 g roomboter
25 g bloem
200 ml groentenbouillon
1 eetlepel tijmblaadjes

Bak de champignons in een klein scheutje olie in een pan met dikke bodem op hoog vuur tot het vocht uit de champignons is verdampt en ze zacht zijn. Draai het vuur lager en voeg de boter, tijm en de knoflook toe.
Zet de bouillon klaar (los een groentenbouillonblokje zonder zout op in warm water of gebruik alleen maar water of (naturel soja)melk).
Zeef de bloem door de champignons en blijf roeren. Blijf enkele minuten even doorroeren op laag vuur, zodat het gaat klonteren. Voeg nu in scheutjes de bouillon toe en blijf continu roeren tot het dikker is. Breng verder op smaak met eventueel een snufje peper.

Lekker op toast van goed, stevig brood.

3 reacties

  1. Ik heb deze gemaakt, de smaak was perfect! Wel was onze kritische dreumes niet te spreken over de hardheid van de champignons. Had ik ze toch nog langer moeten bakken of koken om ze nog zachter te krijgen?

  2. Koken onder geen beding. Maar langer bakken wellicht? Ze mogen wel een tijdje stoven. Eerst dus bakken, daarna lekker gaat stoven.
    Ik heb nooit harde chamignons! Had je wel dunne plakjes gesneden?

Laat een reactie achter

Het emailadres wordt niet zichtbaar op de site. Verplichte velden *

*

Scroll naar boven