Geroosterde broccoli, bloemkool & romanesco

Broccoli“, zei een vriend tegen me, “vind ik niet zo’n makkelijke groente. Je kookt ‘m al snel tot snot. Idem dito voor roerbakken.”

Broccoli kook ik eigenlijk nooit. Ik wok het wel en met regelmatig proeven houd je ‘m beetgaar.

Een andere manier om broccoli en ook bloemkool en romanesco te eten is door ze in dunne plakken (ong. 1/2 cm. dik) te snijden en even omgeschud met wat olijfolie in de oven te laten garen. Zet de bakplaat met de plakken broccoli, bloemkool en/of romanesco op 180 graden in de oven en prik regelmatig om te kijken of de plakken gaar zijn. Na 20-30 minuten moet dit het geval zijn. Je kunt er nog geroosterd sesamzaad overstrooien. En je kunt ook plakjes knoflook mee  roosteren en er voor kinderen ouder dan een jaar en jezelf peper over malen. Een snufje zout mag ook.

Laat een reactie achter

Het emailadres wordt niet zichtbaar op de site. Verplichte velden *

*

Scroll naar boven