Bijvoeding en rapley met 8 maanden

Baby C. is bijna acht maanden en hij eet lekker. Hij is iets trager dan zijn broer destijds was (maar tijgert al wel een maand eerder). Als hij aan tafel mag, wappert hij met zijn armen opzij. Net een vogeltje. Ook als hij meer wil, iets anders of een lepel om mee te spelen, weet hij dat duidelijk te maken. Dan gromt hij. Heel apart.

We wisselen tussen zelf doen en eten van een lepeltje, afhankelijk van zijn zin om zelf wat te doen, vermoeidheid en honger.
De afgelopen maand leek hij in een ontwikkelingssprong te zitten en kon hij zijn hongergevoel niet bijhouden met het rapleyen. We hebben hem zelfs een keer om half twaalf ’s avonds nog perenmoes gegeven!

De laatste week gaat hij motorisch gezien erg vooruit. Ik heb hem zelfs een geplette doperwt zien oppakken en die bracht hij naar zijn mond.

Het is echt genieten om te zien hoe hij het eten ontdekt. Soms geef ik hem een smaakuitdaging, zoals een stukje grapefruit. Enkele dagen terug, kreeg hij een halve uitgeknepen citroen te pakken en daar sabbelde hij vrolijk op los.

We gaan lekker door!

Laat een reactie achter

Het emailadres wordt niet zichtbaar op de site. Verplichte velden *

*

Scroll naar boven