Bananentoetje met yoghurt/kwark

Aan zoete toetjes geen gebrek in de supermarktschappen. Ik moet eerlijk zijn en direct maar bekennen dat ik nog nooit danoontjes, roze kwarkjes of andere kindertoetjes heb gekocht. Het is een bekentenis, omdat ik dus niet met zekerheid kan zeggen dat ze stijf staan van de suiker en kleurstoffen. Dat idee leeft bij mij wel, maar onderzocht heb ik het niet.

Het is ook nooit nodig geweest om ze te kopen, want ik geef vaak een half uur na het eten een bakje naturel kwark, yoghurt of sojayoghurt (in laatstgenoemde zit trouwens wel suiker).
Soms is het leuk een toetje te eten dat wat feestelijker is. En zoet. Dit bananentoetje is zoet van zichzelf. Binnen enkele minuten klaar en vooral lekker op warmere dagen. Denk er wel aan de bananen op tijd in de vriezer te leggen.

Bananentoetje met yoghurt/kwark

2 kleine bananen of 1 grote banaan per persoon, (rijp, desnoods overrijp, maar niet te ver doorgeschoten)
1 eetlepel kwark of volle yoghurt per persoon
blokje chocolade
snufje kaneel

Leg de bananen ongeveer 2 uur in de vriezer. Ze zijn dan ijskoud, maar nog niet bevroren. Pureer de bananen en lepel in 3 bakjes . Doe er een eetlepel kwark of yoghurt over, een snufje kaneel en wat geschaafde chocolade.

4 reacties

  1. Banaan uit de oven (in de schil) is ook erg lekker.

  2. Wat een leuk idee, een soort ‘instant’ ijs.

    Ik koop soms wel eens van die toetjes, en ik moet zeggen dat er een groot verschil is. De ene (die ik niet koop meestal) staan inderdaad vol van de kleur en smaakstoffen. Je hebt er ook met biologische yoghurt en echt fruit. Een beetje suiker vind ik niet zo’n probleem voor kleine kinderen, als het maar geen synthetische bagger is…

    En Tertia, ja, lekker. Wij snijden dan een snee in de banaan en doen er een stukje chocolade in. In folie verpakt kan het ook op de bbq, gewoon tussen de gloeiende kool aan het einde als hij bijna uit is.

  3. Net hebben we deze geprobeerd. Resultaat: Dreumes smulde ervan! Echt een superhit! Voor de ouders iets te veel ‘banaanachtig’, daarom volgende keer gepureerde framboos hebben we bedacht….ook erg lekker bevroren.

Laat een reactie achter

Het emailadres wordt niet zichtbaar op de site. Verplichte velden *

*

Scroll naar boven