Baby & dreumes groentechili

Wij eten thuis erg graag chili. Bijna elke week wel een keer. Er gaan veel groenten in, het vult, is snel klaar en eigenlijk zou je het alleen al vanwege de guacamole willen eten!

Als er ook baby’s mee-eten, kun je het uitje in de chili achterwege laten, of een heel klein beetje nemen. Bij een dreumes kun je een gewoon formaat ui gebruiken. Als je zelf graag veel ui in je chili eet, dan kun je die apart bakken en er later bijvoegen. Kijk voor de baby-chili onderaan.

De vier kruiden en specerijen die ik altijd gebruik voor chili en die je sowieso standaard in huis ‘moet’ hebben: komijn, kaneel, chilipoeder, oregano.

Bak een uitje, als je die gebruikt. Voeg paprika in dunne reepjes toe en bak ze zacht. Je kunt er ook nog courgette bij doen, als je dat lekker vindt. En misschien wat (vega)gehakt.
Breng op smaak met fijngesneden knoflook en de hier boven genoemde kruiden/specerijen (slechts een snufje kaneel en chili en meer van de rest). Doe een blik kidneybonen erbij en wat versgemalen peper. Meng er nu wat passata (kartonnetje met tomatenpulp) door. Een blik tomaten mag ook en in de zomer kun je verse tomaten nemen.

Haal voor de dreumes een schep uit de pan en breng het voor de overige eters nog verder op smaak met een zout, een scheut chilisaus en wat pittigs, zoals chilivlokken of cayennepeper. Je kunt nu ook nog maïs toevoegen.

Wij eten dit graag met tacochipjes, maar je kunt de chili ook in een tortilla of tacoschelp scheppen. Tacochipjes zijn wel vrij zout, dus geef er niet te veel aan een dreumes.

Lekker met zelfgemaakte guacamole en een lepeltje zure room.

Babychili (vanaf 9 maanden): zacht gebakken dunne reepjes paprika, courgette, een paar geplette bonen, passata/bliktomaat, komijn, kaneel, oregano. Erbij een stukje brood met guacamole.

2 reacties

  1. Wij eten dit graag met tacochipjes, maar je kunt de chili ook in een tortilla of tacoschelp scheppen. Tacochipjes zijn wel vrij zout, dus geef er niet te veel aan een dreumes.

Laat een reactie achter

Het emailadres wordt niet zichtbaar op de site. Verplichte velden *

*

Scroll naar boven