Avocadodip

Avocado vind ik echte knuffelgroente. Het is eigenlijk een vrucht, maar omdat ik het altijd hartig eet, krijg ik het niet in mijn systeem dat het onder fruit valt. Het ligt hier trouwens wel in de fruitmand.

Waarom ik ermee wil knuffelen? Omdat ze lekker vet zijn en romig van zichzelf en ze liggen fijn in de hand. Avocado is een prima vrucht voor een eerste eetverkenning. Snijd een groot stuk af van een rijpe avocado, dep een beetje droog en prik het op een houten vorkje of geef in de hand. Wel oppassen dat er geen grote brokken naar binnen verdwijnen, want het is glibberig.

Je kunt er ook een broodsmeersel mee maken. Prak de avocado fijn. Eventueel mengen met een lepeltje hüttenkäse en wat citroensap.

En voor nog oudere kindjes en jezelf natuurlijk avocadodip, oftewel guacamole: prak of pureer de avocado fijn en breng op smaak met een kneepje citroen, een klein beetje knoflook, peper en een snufje zout. In de zomer ook lekker met fijngesneden verse tomaat erdoor en voor de liefhebbers korianderblad.

Ook lekker met Mexicaanse chili of als borrelhap bij nachochipjes.

Laat een reactie achter

Het emailadres wordt niet zichtbaar op de site. Verplichte velden *

*

Scroll naar boven