Aspergesoepje en een gevuld ei

Het aspergeseizoen is weer begonnen en daar zijn wij erg blij mee!

T. is al bijna 1 jaar en mag dus nu al zo ontzettend veel eten. Ook gaf ik hem van de week een aardbeitje, daar trok hij een zuur bekkie van.

Je kunt een asperge (mits goed gekookt en dus niet draderig) ook zo geven natuurlijk, maar een babysoepje is ook best leuk. Zo heb je tenminste nog een leuk doel voor de afgesneden uiteinden.

Schil de uiteinden en kook de schilletjes samen met de kontjes in een klein laagje water, tot ze zacht zijn. Giet het geheel door een zeef en vang het vocht op. Vis er de kontjes uit en gooi de schillen weg. Pureer de kontjes samen met het vocht en zet terug op het vuur. Vul aan met wat (bio) crème fraîche of volle melk. Voor een groen tintje kun je er eventueel nog wat fijngesneden kervel of peterselie aan toevoegen.

Gevulde eieren: kook een eitje hard. Snijd doormidden en prak de warme eidooier met wat roomboter fijn. Doe het nu in een bolletje terug in de halve eieren.

Geef er wat aardappel bij. Er zijn nu weer nieuwe aardappels, lekker!

2 reacties

  1. Vond ie het aspergesoepje lekker?

Laat een reactie achter

Het emailadres wordt niet zichtbaar op de site. Verplichte velden *

*

Scroll naar boven